MENÚ

SHARE
SAMARRETES

ESQUERS ARTESANALS
BOTIGA DE PESCA
FACEBOOK
COMPARTIR
Últimos temas
» Martí Que i Quer
por Dani Dc 04 Maig 2016, 18:13

» consulta per pesca per zones de tarragona
por vic Dt 03 Maig 2016, 21:17

» Busco company de pesca a Riudoms o el Baix Camp
por vic Dt 03 Maig 2016, 15:35

» Busco company de pesca a Riudoms o el Baix Camp
por vic Dt 03 Maig 2016, 15:34

» Re:Consulta sobre silur
por jovi64 Dj 21 Abr 2016, 01:36

» Pesca a susqueda
por Biel Ordeix Dc 20 Abr 2016, 20:16

» Sortida de pesca a riu
por jovi64 Ds 09 Abr 2016, 01:12

» FÒRUM
por jovi64 Ds 26 Des 2015, 11:02

» Avui al matí he sortit
por Paisano Dg 06 Des 2015, 18:52

» Pesca nocturna a l'Ebre
por MaxFactor Dv 09 Oct 2015, 19:51

» Hola
por jovi64 Ds 19 Set 2015, 03:47

» Consells sobre rodet
por jovi64 Dg 06 Set 2015, 00:19

» Salutacions desde Manresa
por lobezno46 Dv 04 Set 2015, 15:56

» Salutacions desde Peru
por antonio999us Dg 30 Ago 2015, 19:21

» Dedicat a la Xènia i en Teixi
por Raül Dg 26 Jul 2015, 13:56

» esquer mal estat a Decathlon
por AlfonsPeñaPescador Dc 10 Jun 2015, 13:57

» pesca tarda i nocturna
por TOTTI Dl 25 Maig 2015, 19:53

» Pescador novell
por jovi64 Dg 17 Maig 2015, 10:24

» Sortida i retrobaments
por Raül Ds 02 Maig 2015, 21:54

» Recordant a la Xènia.
por Raül Dj 30 Abr 2015, 15:39

GALERIA


YOUTUBE
Maig 2017
DlDtDcDjDvDsDg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendari Calendari

Flujo RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



la versatilitat del bonítol

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

la versatilitat del bonítol

Missatge  Raül el Dg 19 Des 2010, 18:18

Quan hom és el rei del bonítol, ha de mirar de defensar-se també als fogons.

Ahir vaig cardar mal, i per compensar, vaig arribar a les sis a casa i vaig netejar peix i encendre el foc. A la mitja part del partit, vai coure bonítol a la brasa. Per fer-lo vaig tallar-lo a rodanxes (la part ventral) i en vaig fer filets la resta. Val a dir que costa molt tenir el punt de cocció ideal de la brasa, i que primer em va sortir cru i el vaig posar un xic més i em va quedar un xic sec.

el bonítol a la brasa és bo, molt bo si li trobeu el punt just. UN raig d'oli d'oliva i un xic de sal "coco" collida d'en Tola als rocs de Menorca és el punt culminant que li podem donar a una jornada rodona de pesca.


Avui, dels filets, n'hem fet un bon sofregit i l'hem retirat. En tinc una cassola plena, i hem bullit macarrons a part.

Avui, per dinar, macarrons de bonítol. Amb el sofregit reservat, en farem unes quantes crestes (empanadilles).

Algú en té alguna idea més, per cuinar? (conserva no, gràcies, ja en tin per tot l'any!)

Raül
www.forumdepesca.com

Edat : 40
Data de registre : 27/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  Dago el Dg 19 Des 2010, 21:56

Be.. si tens massa bonitol en pots regalar a mi Razz aixi tinc sopar per Nadal..
Es broma ejejeje, si tens molt Raül doncs per fer 2 plats estrelles i que agrada a tothom o quasi tothom, i apart ho pots congelar i tenir-ho 6 mesos o fins i tot 1 any maxim son les CROQUETES o els CANALONS Cool
Salut!

P.D: Ah! tambe pots fer Mandonguilles aixo tambe agrada als nens i amb salseta si no els hi agrada el peix disimula ejeje. Vinga esperu haberta donat bones idees Wink
avatar
Dago
www.forumdepesca.com

Edat : 34
Localització : Granollers (Barcelona)
Data de registre : 28/08/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  sergispining el Dt 21 Des 2010, 21:28

jo faig mojama (els salo i els deixo secar)el pernil de peix esta bonisim i per acompanyament de palts tambe........ amb truita de patates mmmmmmmmmmmmmmmmm...............
avatar
sergispining
www.forumdepesca.com

Edat : 41
Localització : girona- maçanet de la selva
Data de registre : 08/12/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  Raül el Dt 21 Des 2010, 23:21

òstia nen, això del pijama m'ho hauràs d'ensenyar... que talles els bonítols com si fos pernil? això sí que és per veure-ho!
(i per provar-ho!)

Raül
www.forumdepesca.com

Edat : 40
Data de registre : 27/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  kruskis el Dc 22 Des 2010, 01:38

A mi també ara m'has deixat intrigat amb això de la mojama... sabia que s'en feia però no l'he tastat mai, em faria gràcia. Hauré de fer un tomb pel google aviam què trobo

_________________



Botiga online de pesca & nàutica
avatar
kruskis
www.forumdepesca.com

Edat : 37
Localització : Costa Brava
Data de registre : 07/03/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  sergispining el Dc 22 Des 2010, 20:14

truqueu i hus convido (encare tinc un que era del alexmtz, pero encara no hem trobat el moment per donarli) no home no,entinc dos, un meu i unaltre del alex,amb una bona amanida tambe estan riquisimssssss......i no es pijama raul.es mojama ,jajajajajj.
es molt facil de fer,agafem un bonitol,se ha de natejar i treure el cap i se obra com si fos un ceito,no se ha de treure espines,agafem un recipient, taper o safata agafem sal gruxuda i es posa una petita capa que tapi el recipient ,agafem el bonitol i el cubrim amb sal i el fiquem ala nevera,el temps depen del pes, si pesa dos quilos son dos dies ala nevera ,cuan pasi el temps de treurel,tenim que rentarlo amb aigua,bastan de temps molt ben rentat agafem toballons de paper i el aixugem fins que no hi agui aigua despres el penjem en un puesto una mica ventilat i a esperar un parell o tres de dias .........a mejar.
avatar
sergispining
www.forumdepesca.com

Edat : 41
Localització : girona- maçanet de la selva
Data de registre : 08/12/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  ago791 el Dt 18 Des 2012, 14:18

Bones! abans de salar el bonitol, el congeles?? o ho fas acabat de pescar??

Gracies!!
avatar
ago791
www.forumdepesca.com

Edat : 37
Localització : Roques i platges de la Costa Brava
Data de registre : 27/09/2011

http://www.forumdepesca.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  Raül el Dv 28 Des 2012, 08:49

hòstia! m'ha fet molta gràcia llegir aquest post! El vaig obrir al desembre... cert, però de fa tres anys! hahaha

com salar el bonítol no en tinc ni idea... Jo sempre filetejo el peix, en faig porcions individuals i sense espines. Ells lloms de sobre pels nens i cuinar coses i els ventrals (que sempre queda alguna espina) per fer a la planxa, per exemple. Ah, no llenço res...

quan fileteges un peix sempre queda "tai" a l'espina. El parteixes en dos o tres trossos (depén de lo gros que sigui el peix) i el fots a la brasa o a la planxa volta i volta, plis-plas i Mmmmm! Boníssim!

personalment, però, sóc dels que penso que el bonítol el gaudeixes més quan el pesques que quan el menges!

I parlant de bonítols.... N'he fet un reportatge que sortirà a Pesca a Bordo al mes de gener. He vist el muntatge: han fet molt bona feina!

Hi surt algun forero... espero que us agradi!

Raül
www.forumdepesca.com

Edat : 40
Data de registre : 27/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  ago791 el Dv 28 Des 2012, 14:30

Li preguntava a en sergispining, ja que diu com es fa la mojama i m´agradaria provar-ho algun dia...

Bones Festes!!!!
avatar
ago791
www.forumdepesca.com

Edat : 37
Localització : Roques i platges de la Costa Brava
Data de registre : 27/09/2011

http://www.forumdepesca.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: la versatilitat del bonítol

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum